Forsvarsmuseet

Dokumentarfilmer om Krigskorset. Visualdays har laget filmer om og med Krigskors-helter. Wilhelm Mohr fikk Krigskorset i 1942. Jørg Lian fikk Krigskorset i 2011. På oppdrag fra Forsvarsmuseet har Tore Berntsen, Visualdays, laget filmer hvor begge forteller om sine oppdrag.
Mohr var sjef og pilot i den norske vingen i Royal Airforce under 2.verdenskrig. Han ble skutt to ganger på sine tokt mot tyskerne. Mohr fløy blant annet over Normandie under D-dagen 6. juni 1944. Jørg Lian var en del av Forsvarets spesialkommando og deltok sju perioder i Afghanistan (2002-2012). Filmene er en del av utstillingen Krigskorset.

«Visualdays produserte dokumentarfilmer til vår utstilling Krigskorset. Tore Berntsen, Visualdays, gjorde research, intervjuer, filmopptak og redigerte ferdig filmer tilpasset vår utstilling på Forsvarsmuseet.
Vi er svært fornøyd – både med resultatet – og ikke minst at vi sikret oss historisk dokumentasjon med viktige personer og hendelser i norsk historie».

Ågot Gammersvik
Prosjektleder
Forsvarsmuseet